Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zeci de sătmăreni la „Ziua Porților Deschise" la Asociaţia Stea
Asociația Stea  - Sambata, 25 Aprilie 2015

La invitația echipei Stea, zeci de sătmăreni interesați de activitățile care se desfășoară zilnic la centrul de zi pentru cele 293 de persoane vulnerabile care beneficiază de diferite servicii sociale și de bază oferite de asociație, precum cele ce asigură implicarea tinerilor în programul de terapie ocupațională prin horticultură în grădina și solarul din curtea asociației, dar și îndemânarea acestora la atelierele de creație, au petrecut vineri în compania echipei și a beneficiarilor Stea.

Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu o conferintă de presă în cadrul căreia directorul asociației, Cristina Bala, a  prezentat raportul pe anul 2014, o retrospectivă realizărilor din cadrul proiectelor încheiate dar și celor aflate în derulare.

Prezentarea raportului anual s-a făcut în prezența primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica și a reprezentanților grupului de lucru intersectorial GIPEX. La finalul întâlnirii, edilul șef, a declarat că va susține în continuare munca pe care echipa Stea o depune pentru copii și tinerii din zonele defavorizate ale municipiului Satu Mare, felicitând echipa pentru dăruire și implicare. 

Zeci de copilași de la școlile și grădinițele din Satu Mare și Doba s-au distrat în curtea asociației participând, împreună cu voluntarii francezi, la activitățile socio-educative și la jocurile pe care le-au creat împreună. Solariul din curte a fost una dintre atracțiile evenimentului, vizitatorii fiind curioși de culturile de spanac, ceapș, usturoi, ridichi și ceapa îngrijite de beneficiarii noștri. Ziua a continuat în tonuri vesele, cu momente de face-painting, dansuri și alte jocuri distractive care au umplut curtea asociației de veselie.

Echipa Asociației Stea aduce mulțumiri domnului primar Dorel Coica pentru interesul tot mai mare pentru munca depusă la Asociatia Stea. Multumește, deasemenea presei care a fost și astăzi alături de noi, membrilor GIPEX prezenți, lui Andrei Henciu reprezentant Orange România, copilașilor de la grădinița Voinicelul și educatoarelor care i-au însoțit, elevilor de la școala gimnazială din Doba și tuturor celor care vinery, 24 martie, au ales să ne dedice câteva minute din timpul lor prețios.

„Ziua Porților Deschise” s-a desfășurat în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România  (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia Stea

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

 

 

1146 vizite
Distribuie pe